Skip to main content

 Tørre øjne

Rigtig mange døjer med tørre øjne

Tørre øjne er ikke farligt, men kan være yderst
generende og der er gode muligheder for at afhjælpe generne fra tørre øjne.


Tørre øjne dækker over mange tilstande, som alle har det tilfælles, at der er noget der ”driller” i øjenlåg eller tårekirtler, som kan være årsag til, at øjets væskebalance ikke er som den skal være.

Tørre øjne bliver ofte forværret af lav fugtighed, aircondition, mangel på søvn, brug af computer og visse former for medicin. De fleste tilfælde hænger tørre øjne også sammen med øget alder.

tørre øjne

Måske kender du selv til følgende situationer

  • Dine øjne er røde, irriterede og tørre.
  • Du har svie, synsslør og/eller tåreflåd med grusfornemmelse.
  • Dit syn driller ved læsning, brug af mobil og/eller computer.

Grunding undersøgelse:

Med den nyeste viden, udstyr og teknikker undersøger vi grundigt øjets tårefilm, omliggende kirtler, øjets omgivelser og hvilke tilstande, der kan påvirke dit øjes produktion af en optimal tårefilm

(Varighed – ca. 1 time)

Pris kr. 850,-

En grundig undersøgelse er grundlaget for en individuel behandlingsplan

tørre øjne

Vi kan tilbyde dig en professionel og dybdegående undersøgelse og efterfølgende behandling til dine ”tørre-øjne-gener”.

Det er meget forskelligt hvad der virker og hvilke årsager der er til dine gener, men en ting er sikker vi skal kigge dig dybt i øjnene.

De fleste vil mærke bedring af symptomerne ved målrettet behandling

Da symptomerne er individuelle er det vigtig at vi tager os tid til en grundig undersøgelse. Med afsæt i resultaterne fra vores moderne undersøgelsesudstyr og samtaler sammensætter vi en personlig tilpasset behandlingsplan.

Husk at tørre øjne ikke er farligt, men kan være yderst generende og der er gode muligheder for at afhjælpe generne fra ”tørre øjne”.

Vi har en bred palette af produkter/behandlinger der kan afhjælpe dine symptomer, det vigtigt er dog den samtale vi tager os tid til før selve undersøgelsen, den vil nemlig ligge til grund for din behandlingsplan.


Din egen indsats er vigtig for et vellykket behandlingsresultat

– det er nemlig dig der står for det praktiske når det kommer til behandlingen. Vi lægger sammen en plan og du instrueres i hvordan du bedst får effekt af de produkter du skal bruge.

Du vil blive indkaldt til undersøgelse (efter behov), så vi kan følge op på effekten af behandlingen.

Tørreøjne-Undersøgelsen kort:

Efter udfyldelse af et spørgeskema tager vi en samtale og først herefter går selve undersøgelsen igang.

tørre øjne

Vi fotograferer dit øje med specialudstyr

Her kigger vi efter fysiske skader på din hornhinde, men kigger også grundig efter i dine øjenlågskanter og bagsiden af dine øjenlåg.

Øjenvippernes hårsække får også et grundigt eftersyn. Deri lever helt naturligt små hårsækmider (Demodex) der producerer affaldsstoffer som øjet normalt kan bortskaffe. Dog kan mængden af Demodex’er være så voldsom at der skal gribes ind.

Vi tjekker også for Blefpharitis – en betændelsestilstand i øjenlågskanterne. I øjenlågskanterne findes der i omegnen af 35 små kirtler der producerer olielaget i vores tårefilm (det vigtige smøremiddel) – de kan være tilstoppede som fx. følge af betændelse og så har vi problemet med “tynd” tårevæske.

Ved rensningen aktiveres de meibomske kirtler hvorved olielaget gendannes.

Behandlingen

Selve behandlingen foregår hjemme hos dig, foretages af dig og et behandlingsforløb vil typisk vare 2-3 måneder. Du modtager grundig instruktion i hvad du skal gøre og hvordan du fx. masserer dine øjenlåg og hvor ofte du skal gøre det i din behandling, men alt dette vil fremgå af din behandlingsplan.

tørre øjne

Værd at vide om tårefilmen

Øjets tårefilm består at tre ingredienser. Balancen imellem dem er afgørende betydning for dit øjes velvære og ubalance er oftest årsag til gener som tørre øjne. Og netop tårefilmen undersøges grundigt.

Slimlaget

Er et lag af tårefilmen består af slimstoffer og dannes af slimproducerende celler på øjets overflade, først og fremmest fra bindehinden (en gennemsigtig hinde, der dækker det hvide i øjnene). Slimlaget holder vandet på øjets overflade og muliggør, at vandet fordeler sig på overfladen.

Vandlaget

– i tårefilmen er det tykkeste lag, som først og fremmest består af vand, som produceres af tårekirtlen beliggende i øjenhulen bag øvre øjenlåg.

Olielaget

– det tyndeste lag, som består af forskellige fedtstoffer, der produceres af oliekirtler placeret i øjenlågene

Hvad kigger vi efter?

tørre øjne

Med infarrødt lys (derfor er billederne i sort/hvid) får vi et godt billede af de olieproducerende meibomske kirtler. De kan være tilstoppet og der kan være færre end de ca. 35 kirtler vi alle bør have i hvert lag.

(Foto: Wichmann Optik)

tørre øjne
De hvide aftegninger er de olieproducerende maibomske kirtler.
tørre øjne

Her ses fra venstre normale kirtler og til højre ses både beskadige og mangel på maibomske kirtler.

(Foto: Wichmann Optik)

tørre øjne

Med den digitale I-pen, analysere vi din tårevæske og får en præcis værdi af tårevæskens saltindhold. Så kan vi diagnosticere korrekt og behandle ud fra netop din tårefilms problematikker.

tørre øjne
Det bitte små Demodex (hårsæk mider) findes naturligt overalt på vores krop. Desværre kan de tage magten og der må behandles så de ikke driller dit øjenmiljø. (Foto: Wichmann Optik)

Tørre øjne er ikke farligt, men kan være yderst
generende og der er gode muligheder for at afhjælpe generne fra tørre øjne.

Grunding undersøgelse:

Med den nyeste viden, udstyr og teknikker undersøger vi grundigt øjets tårefilm, omliggende kirtler, øjets omgivelser og hvilke tilstande, der kan påvirke dit øjes produktion af en optimal tårefilm

(Varighed – ca. 1 time)

Pris kr. 850,-